Lehti kodista, asumisesta ja hyvästä energiasta

Pakastimen putsaus - näin syntyy ihana paistos

Upota loput viime satokauden
marjat ihanaan paistokseen.
Itse tehty kuohkea vaniljakastike
kruunaa nautinnon.

Marjapaistos

6 annosta

1 l pakastemarjoja (mustikka,
herukka, vadelma, mansikka)
2–3 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 tl kardemummaa
Pinnalle
100 g voita
3 dl kaurahiutaleita
1 dl spelttijauhoja (esim. Birkkalan)
3/4 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta

Vaniljakastike:
3 dl kevyt- tai täysmaitoa
2 keltuaista
2 tl perunajauhoja
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa

  1. Sekoita marjat, sokeri, perunajauhot ja kardemumma uunivuoassa.
  2. Nypi voi ja kuorrutuksen ainekset karkeaksi seokseksi. Levitä marjojen pinnalle.
  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa alumiinifoliolla.
  4. Vatkaa kattilassa maito, keltuaiset, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna kastike kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
  5. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Mausta kastike vaniljasokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen.

Tarjoa marjapaistoksen kanssa.