Lehti kodista, asumisesta ja hyvästä energiasta

Punajuuren ja tumman suklaan yhdistelmä on vastustamaton

Herkkujen herkku. Tällä reseptillä valmistuu paras maistamasi suklaakakku, ja vieläpä gluteenittomana.

Punajuurisuklaakakku
Gluteeniton

  • 250 g tummaa suklaata
  • 250 g keitettyä punajuurta
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g mantelijauhetta (2,5 dl)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl voita (voiteluun)
  • Kuorrute:
  • 0,5 dl maitoa
  • 50 g tummaa suklaata
  • 2,5 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • Koristeeksi:
  • 3 rkl suklaarouhetta
  1. Laita hieman pilkotut punajuuret tehosekoittimeen ja anna pyöriä sileäksi soseeksi. Kaada punajuurisose toiseen kulhoon. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset punajuurisoseeseen ja sekoita hyvin vispilällä.
  2. Sulata suklaa mikrossa 30 sekuntia kerrallaan 350 watin teholla tai vesihauteessa. Lisää sulanut suklaa punajuuriseokseen ja sekoita hyvin.
  3. Yhdistä kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää punajuuri-suklaaseokseen, sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja lisää se kahdessa erässä taikinaan. Sekoita varovasti nostellen, jotta vaahto pysyy mahdollisimman ilmavana.
  4. Leikkaa 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan leivinpaperipala pohjalle ja voitele vuoka kauttaaltaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pintaa hieman. Paista 175 asteisessa uunissa noin 50–55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorrutusta.
  5. Valmista kuorrute lämmittämällä kattilassa maito ja suklaa. Lisää suklaamaitoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hieman.
  6. Kuorruta kakku ja koristele suklaarouheella.

VINKKI! Voit ostaa Hyvin varustelluista kaupoista valmiiksi keitettyjä punajuuria. Se nopeuttaa kakuntekoa!